diumenge, 21 de juliol del 2019

En funcionament el pou nou d'Otos

El pou antic en primer pla i, al fons, l'actual.

Amb la instal·lació la setmana passada de la maquinària va entrar en funcionament el pou nou que abasteix d'aigua el nucli urbà d'Otos. A més, hi ha un total de 1888 fanecades (o el que és el mateix, 157,3 hectàrees) agrícoles que tenen dret a reg, segons Toni Cardona, president de la Comunitat de Regants.

Primera extracció, 15 de juliol de 2019. Imatge de Mario Mira
La perforació actual de 460 metres de profunditat ja s'havia realitzat recentment i ara s'ha dut a terme la conducció elèctrica així com la posada en funcionament de la bomba que extrau 1700 litres d'aigua  des del subsòl fins la superfície. Aquesta actuació ha comptat amb una subvenció de 150.000 euros fruit d'un conveni entre l'Ajuntament d'Otos i la Diputació de València.


Aquesta important obra resoldrà el problema d'abastiment hídric que patia Otos, especialment durant l'estiu en anys de sequera com el passat 2018. L'anterior pou data 1981 i tenia una profunditat de 360 metres, dels quals els últims 60 estaven ja colmatats, a més el nivell freàtic ha anat descendint progressivament. Per tant, cal incidir en l'ús responsable d'un bé tan necessari i escàs com és l'aigua en l'àmbit domèstic i a l'hora de regar els cultius.

El pou se situa a l'ombria del Benicadell entre els Tossals d'Otos i de Bèlgida. Al paratge es pot gaudir de bones vistes panoràmiques de la Vall d'Albaida, així com descansar a l'àrea recreativa del barranc de la Mata i visitar el rellotge de sol la Font de la Vida, obra de Joanfra Tormo. Tot i que es pot accedir per una via asfaltada, l'espai convida a practicar el senderisme i gaudir de la natura.

Resultat d'imatges de rellotge la font de la vida otos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada