dilluns, 2 d’agost del 2021

Les 'Festes' de 2021, entre l'enyor i l'esperança


La complexa pandèmia del coronavirus que tots creíem que estava mig superada gràcies a l’elevada inoculació de vacunes, havia generat una falsa sensació de seguretat que es va vore alterada a final de juliol a Otos amb l’aparició d’un brot de contagi al municipi i la conseqüent alarma social que ha desembocat en l’ajornament de les Festes Patronals.

L'origen dels contagis sol ser incert per l'elevada mobilitat de la gent, encara que el cap de setmana del 25 de juliol van tindre lloc a Otos alguns encontres juvenils i també la celebració -prèviament ajornada- de les primeres comunions. Però l'endemà mateix ja es va informar de diverses persones positives tot i que totes elles, afortunadament, amb símptomes lleus. Una situació que ha provocat un clima de preocupació i la realització de nombroses proves diagnòstiques i confinaments en vespres dels primers actes organitzats amb motiu de les Festes de 2021. Enfront d'una notícia poc esperada i amb unes conseqüències de magnitud imprevista, el dijous 29 de juliol l'Ajuntament va decidir ajornar els actes previstos fins al primer cap de setmana de setembre, tal i com podem llegir al comunicat adjunt.

La difícil decisió òbviament comporta una sèrie d'efectes negatius com són el reajustament dels actes programats, la dificultat que tindran moltes persones per assistir una vegada iniciat el mes laborable de setembre i també el perjudici econòmic que comporta per als establiments locals. De forma que, amb el canvi de data, ara mateix en els primers d'agost els carrers que havien d'estar plens de banderetes i de cares alegres, per contra enguany estan tristos i amb rostres de preocupació. El sentiment general varia entre l'enyor de pensar en els actes que s'estarien celebrant -ara estaríem preparant la disfressa o esperant els familiars que venen cada dia del Crist...- i, en un altre sentit, l'esperança de que passe prompte la pandèmia i que, almenys, es puguen celebrar unes festes descafeïnades al setembre a l'espera que en 2022 puguen ser ja més normals.

A més, altres anys per ara estaríem llegint el Llibre de Festes. Per suplir tantes absències festives oferim dos elements que combinen el record i l'esperança.

I també l'audiovisual creat l'any 2016 amb motiu del Bicentenari 200 festes en 200 imatges Es tracta d'un reportatge fotogràfic que sintetitza el conjunt de la celebració seguint l'ordre de la programació festiva actual. Convé recordar que, en aquell moment, gràcies a les aportacions del veïnat vam recopilar  un bon grapat d'imatges preses entre els anys 1920 i 2015 i posteriorment es van agrupar per actes. El tipus de música utilitzada és l'element que seqüència el vídeo, per tant vam escollir un repertori que fóra molt identificatiu combinant cançons ben conegudes com alguns pasdobles i altres de tipus local, per al qual el cor parroquial va enregistrar tant els gojos del Crist i l'himne de la Immaculada com les cançons dels farolets. De forma que l'audiovisual constitueix un doble arxiu tant de caràcter fotogràfic com sonor que, de ben segur, vos despertarà alguns records i sentiments en estos dies tan estranys.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada