dijous, 28 de juliol del 2022

Publicat el Llibre de festes de 2022


Les Festes Patronals són cada principi d'agost el moment culminant que marca per als otosins l'arribada de les vacances en ple estiu, el reencontre amb familiars i amics per conviure enmig dels actes programats i també, de forma més discreta però també duradora en el temps, l'eixida a la llum de l'única publicació impressa local que cada any arriba puntual a la cita.

Les festes de cada poble tenen uns costums ja adquirits, però les de 2022 a Otos estan caracteritzades per dos fets destacats. En primer lloc per la tornada a la normalitat festiva després de les restriccions pandèmiques dels anys 2020 i 2021. I, especialment, perquè un grup de 28 joves nascuts entre 1996 i 2003 han assumit amb il·lusió la responsabilitat de ser festers i d'organitzar el conjunt d'actes que han programat. Atés que ens hem de remuntar quasi 20 anys, concretament fins a l'any 2005, quan hi va haver per última vegada a Otos un grup de festers i aquesta novetat ha revitalitzat la celebració aportant-li un nou aire i més comboi.

Del llibre d'enguany s'ha encarregat de la seua edició majoritàriament Pau Romero, treballador de l'Ajuntament, qui ha comptat amb l'ajuda dels regidors municipals, dels festers i del cronista local. La portada l'han dissenyada Roser Quilis i Maria Pla. Al seu interior trobem, a més del programa d'actes i de les salutacions protocol·làries, també una sèrie d'articles de gran interés per aprofundir en el coneixement de la història i de la societat del poble. No obstant, cal remarcar que a les seues pàgines hi ha menys col·laboracions escrites que en edicions passades, una tendència que seria ben interessant que es revertira amb la incorporació de molta gent preparada que tenim a Otos i que esperem que s'anime a transmetre'ns els seus coneixements. 

Així i tot, enguany podem llegir una crònica que resumeix els fets més destacats del municipi entre l'estiu de 2021 i l'inici del mes de juliol de 2022 i també un resum estadístic amb les dades meteorològies de l'any passat. En les seues pàgines també trobem uns altres articles que tracten sobre el nou rellotge andalusí, una llibreta escolar de 1934, l'estudi de nissagues otosines històriques, les cabanyoles d'estiu, la importància del paper de les dones, la revalorització del castell de Carbonera, reflexions sobre el pacifisme i també sobre els camins familiars. La part escrita finalitza amb la secció 'Imatges per al record' que enguany està dedicada al Palau Marquesal abans de la seua reforma a partir de les fotografies custodiades a l'arxiu municipal. Finalment, es troben els anuncis publicitaris de les empreses que amb la seua aportació econòmica fan possible l'edició del programa.

👉Clica per descarregar el Llibre de les Festes Patronals 2022


👉A l'arxiu digital podeu consultar digitalment i descarregar una sèrie de llibres de festes des de l'any 1950 i també altres llibres i publicacions de gran interés. 


Disfruteu de la lectura del llibre i passeu molt bones festes!






 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada