diumenge, 11 de juliol del 2021

I edició del Festival d'Alger. Pastilles culturals d'Otos (XIII)

Els dies 9 i 10 de juliol s'ha celebrat a Otos la primera edició del Festival d'Alger, després que la pandèmia haja obligat a ajornar-lo un any. Al llarg de dos dies, el poble dels rellotges de sol ha convertit els seus carrers en l'escenari de 3 obres teatrals a més d'acollir diversos concerts musicals. Un tipus de cultura que no és de masses però que ha sigut ben acollida per un nombrós públic que ha respost a l'organització duta a terme per l'Ajuntament gràcies a l'ajuda prestada per un grup de voluntaris, així com, de forma especial, al treball realitzat per l'otosina Mónica Gómez Cabanes. La jove directora ha indicat que "tots fem per a que la nostra casa, Otos estiga oberta per tothom. Amb aquesta necessitat constant de fer i ser poble però sobretot de gaudint de l’art i la cultura hem fet possible el Festival d’Alger. Estem apropat una nova visió de fer i veure teatre a un entorn únic. Descentralitzant així les propostes teatrals de les grans ciutats. Otos està convertint-se en una finestra oberta al món de les arts escèniques on l’art es presenta de la forma més propera i sincera. Un intercanvi real cultura, patrimoni i tradició". Mónica Gómez li ha volgut dedicar esta primera edició a dos persones importants en la seua trajectòria però que faltaren l'any 2019, són el seu avi matern Juan Cabanes i també Laia Merino, professora de l'Escola de Teatre Arsènic.


Les actuacions teatrals han combinat el mim de les obres interpretades per Tres en ratlla i Seu-te amb un joc literari entre sor Isabel de Villena i una youtuber del segle XXI que reivindica el paper de la dona al llarg de la història, tal i com representa la companyia Esclafit Teatre. La nit del dissabte va continuar amb un sopar de germanor a la plaça en el qual es van regalar melons d'Alger, el fruit mediterrani que es comparteix cada estiu i que li ha donat nom al festival. La vetllada va acabar amb una actuació musical en solitari i, finalment, un animat concert a càrrec de la xaranga local Rabosband. A més, s'ha volgut homenatjar a la companyia otosina 'la Taleca' amb una exposició fotogràfica de les seues representacions amb imatges d'Hugo Cabanes a l'espai del Llavador.

"Tres en ratlla". Imatge de Daniel Alfonso

Acrobàcia Mínima. Imatge d'Alba Quilis


Imatge de Daniel Alfonso

Esclafit Teatre. Imatge de Celia Blanquer

Notícia: El Festival d'Alger a Comarcal TV


Aquest cap de setmana cultural s'ha completat amb un gran concert de la Big Band. Una formació de 16 músics valldalbaidins que formen part de l'Emusvall, molts dels quals són otosins, com ho és la cantant Gemma Olivares. El director Marcos Úbeda, membre també del grup Zoo, li va dedicar l'última de les cançons al jove Samuel Luiz, recentment assasinat pressumptament per homofòbia.
Cal assenyalar que el domini de la música i el repertori interpretat per la Big Band han provocat la satisfacció del públic.


Concert de la Big Band. Imatge de Joan Olivares



Vos deixem una selecció de fotografies facilitades per Carlos Guerrero:








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada