dissabte, 22 de desembre del 2018

Daniel Alfonso es nomenat nou Cronista Oficial d'Otos


Divendres 21 de desembre l'Ajuntament d'Otos va celebrar el darrer ple ordinari de 2018. Després d'aprovar diversos decrets d'alcaldia i ordenances municipals reguladores de les visites guiades dels rellotges de sol, del funcionament del cementeri o de la desprotecció de les taronges valencianes per les importacions massives de Sudàfrica, al darrer punt es va nomenar Daniel Alfonso Medrano nou Cronista Oficial del poble d'Otos.




L'alcalde Mario Mira va llegir la justificació i els arguments que acrediten el nomenament del nou cronista oficial en substitució de Salvador Borràs, qui va faltar l'any 2001. Després de l'aprovació per unanimitat dels regidors, se li va fer entrega d'un obsequi i el ja nou cronista va dirigir les següents paraules a tots els presents, entre els quals es trobaven els familiars més directes, amics, Alfred Bernabeu -cronista d'Ontinyent i representant de l'Associació de Cronistes Oficials del Regne de València-, companys de l'institut on treballa, així com nombrosos veïns.


Senyors regidors, familiars, amics i companys de l’institut de Benigànim,

És un honor el ser nomenat cronista oficial d’Otos i per tant agraisc a l’Ajuntament la confiança que ha dipositat en mi per ostentar el càrrec.  

Podem pensar que la figura del cronista és anacrònica i antiga, però hui en dia és més necessària que mai. Vivim, ens agrade o no, en una societat líquida plena de coses efímeres i ràpidament canviants. La sobreinformació, el postureig i la falta de perspectiva a llarg termini sovint ens omplin de boira el camí. I esta nova forma d’entendre la vida ens porta a oblidar moltes coses que han de ser escrites i registrades per tal que queden, si no vives, almenys guardades en la memòria del temps.

Otos és conegut per ser el poble de la raboseta i dels rellotges de sol. És allargat des de la serra del Benicadell fins el pla de Missena al centre de la Vall. La seua reivindicativa personalitat està marcada per l’emoció de la baixada del Crist i per la diversió de la cavalcada de festes. Està format pels llauradors d’oliveres i tarongers i pels joves que busquen un treball digne, però també per jubilats, obrers, ames de casa i molts altres professionals.

Tots formem part d’un poble amb un llarga història i amb esperances de futur. I és clar, des de la nostra diversitat personal ens uneix l’estima per esta terra. Cadascú tenim unes virtuts i també alguns puntets millorables perquè el temps d’aprendre no s’acaba mai. I així ho va fer Salvador Borràs, el tio Cullerot, que va exercir durant quasi mig segle de cronista oficial. I després d’ell moltes persones que amb el nostre treball hem contribuït -i ho hem de continuar fent perquè és una tasca compartida amb predisposició i humilitat- a que siga més reconegut si cap el nostre poble. I en ell tractaré de dur a terme la tasca de cronista oficial amb responsabilitat com he tractat de fer fins ara.

Moltes gràcies a tots i bon Nadal!
Otos, 21 de desembre de 2018



El nomenament a la premsa:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada