dimecres, 18 de maig del 2022

València té de nou el carrer Otos


El dijous 19 de maig de 2022 la comissió encarregada de l'Ajuntament de València ha aprovat la incorporació en l'entramat viari de nous noms de carrer, entre ells el dedicat al municipi d'Otos. La ciutat ja tenia un carrer amb el nom del nostre poble, però fa més de 20 anys es va dur a terme una reforma urbana en la que es va ampliar l'avinguda del Doctor Wasksman -prop de la Pantera Rosa- i, amb les obres, s'eliminaren diversos carrers menuts, entre ells el d'Otos.
L'any 2019 el cronista local li va proposar a l'ajuntament otosí que sol.licitara la reposició del nom a un altre espai urbà. De forma que al plenari municipal celebrat el 21 de maig de 2019 es va realitzar la petició oficial, com es pot llegir a l'acta següent.


El nou carrer Otos se situa al barri de la Font de Sant Lluís, a l'entrada de València ben a prop de la rotonda dels Hams i de l'hospital la Fe. Es tracta d'una travessera del carrer Xeraco amb vivendes de recent construcció.

La regidora de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha indicat que "des de l’Ajuntament de València mantenim diàleg constant amb les associacions de veïns de la ciutat i altres moviments i organitzacions, com les sindicals, per escoltar les seues propostes i poder incorporar-les als nous carrers de la ciutat. Es tracta sempre de buscar noms que reuneixen un consens social (...) al mateix temps, revertim situacions injustes com fem amb el nomenament del carrer Otos, carrer que va ser eliminat del nostre viari fa anys i que ara recupera el seu trosset al cap i casal”.
L’alcalde d'Otos, Mario Mira, ha dit que “en nom de tota la corporació i de tot el poble vull donar les gràcies a l’Ajuntament de València per proposar que el nostre xicotet poble estiga present en una ciutat tan gran com és València. Pense que per a tos els valencians, la ciutat de València dels últims anys és un exemple de bona gestió i saber fer, per això és per a nosaltres un orgull que un dels carrers d’esta ciutat porte el nom d’Otos”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada