dissabte, 21 d’abril de 2018

La festa del carrer Sant Josep d'Otos

Decoració de 2018. Font:Viure a Otos

Otos compta actualment amb dos festes de carrer, Sant Antoni pel gener i Sant Josep a la primavera. Des de fa més de 25 anys quan es reprengueren estes celebracions, un grup de veïns dels respectius carrers preparen amb il.lusió (i també esperant major implicació) un conjunt d'actes destinats a tots els veïns del poble i els visitants. Afortunadament, hui en dia ja s'ha deixat en el record la rivalitat que hi havia entre les dos festes i cadascuna d'elles podem dir que s'ha decantat per un tipus de celebració que s'adapta a les noves necessitats, una diferència que els aporta un valor singular.

La festa de carrer de Dalt, també conegut com el de la Taleca perquè solia tindre més pressupost, curiosament és la més llarga de les que tenen lloc a Otos al llarg de l'any. Ja que el culte religiós comença a final de gener amb el cant dels Set Diumenges del patriarca sant Josep i el 19 de març celebren la missa de la festivitat. La resta dels actes es traslladen a un cap de setmana posterior que, en funció de com cau la Pasqua, pot desvindre's al març o a l'abril.

Sant Josep als anys 1960

Cal destacar tres aspectes de la celebració actual. En primer lloc la decoració del carrer amb ornaments artesanals preparats pel veïnat amb molta dedicació. En segon lloc la paella comunitària en la que més de 300 començals omplin el carrer el diumenge de la festa i, finalment, la representació d'una obra còmica que ha dut a terme molts anys el grup local de teatre la Taleca. 
Lamentablement, als anys 2020 i 2021 no es va poder celebrar a causa de la pandèmia del coronavirus, però esperem que torne prompte i amb molta energia la festa de Sant Josep.

Preparació del dinar, 2011

Celebració del 25 aniversari. Font: Llibre de festes de 2019
Decoració amb aranyes fetes amb càpsules de café


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada