divendres, 26 de maig del 2023

Eleccions municipals d'Otos 2023. Candidatures, propostes i resultats



El pròxim diumenge 28 de maig se celebraran les eleccions municipals, i també les autonòmiques valencianes, per a la legislatura 2023-2027.

CANDIDATURES PRESENTADES

A Otos, finalment i després d'alguns intents no formalitzats, es presenten 4 candidatures. Cal destacar la dificultat trobada per animar a la població a formar part de les llistes electorals per motius diversos.

1- Partit del Treball-Democràcia Efectiva-República Valenciana

El seu cap de llista és el veí d'Otos Emilio Guerrero. Els altres integrants són residents d'altres municipis que completen la llista.

2- Partit Socialista PSOE

La totalitat dels seus integrants són cuners d'altres municipis.

3- Compromís per Otos: Acord per guanyar.

La totalitat dels seus integrants són veïns d'Otos. Els actuals regidors que repeteixen com a candidats són Mario Mira (l'actual alcalde que passa al lloc 7), Sergio Mira (actual regidor d'educació) i Inés Alfonso, l'actual regidora de cultura i festes que es converteix en la cap de llista local.

4- Partit Popular 

La totalitat dels seus integrants són cuners d'altres municipis.




ACTES DE CAMPANYA REALITZATS

 Al llarg de la campanya electoral només han celebrat actes per demanar el vot els dos partits amb integrants locals. 

1- Partit del Treball

Va realitzar una presentació a la Plaça del Llaurador i dos mítins al saló de plens. Emilio Guerrero va ser presentat pel número 2, Miquel Micó.


2- Compromís per Otos

Va celebrar un únic acte de presentació al mesamunt del Palau. Els candidats van comptar amb la presència d'Irene Gavidia, Secretària autonòmica d'Atenció Primària i Serveis Socials i també veïna d'Otos. També es van projectar 2 vídeos de suport de Joan Baldoví, candidat a la Generalitat, i de Joan Ribó, alcalde de València.


A més, l'alcaldable Inés Alfonso va concedir la següent entrevista a Ràdio Ontinyent: Punxa per sentir l'entrevista



El poble d'Otos i el seu futur planteja un conjunt de reptes que poden ser enfocats de diverses formes. Les propostes dels programes electorals van ser anomenades als respectius actes electorals, a més, a continuació es pot consultar la informació que s'ha repartit per les cases:










RESULTATS DE LES ELECCIONS


Resultats del 28 de maig de 2023:

En 2023 han participat 309 persones a Otos, les mateixes que 4 anys abans i la jornada s'ha desenvolupat amb normalitat. Els resultats conviden a fer algunes reflexions. Compromís ha obtingut de nou la majoria absoluta però ha perdut 40 vots i 1 regidor. En sentit contrari, la nova candidatura del Partit del Treball ha rebut un total de 63 vots i 1 regidor, alguns per convicció i altres pel desgast de l'equip de govern.

Nou equip del govern municipal a partir del 17 de juny:

1- Inés Alfonso.
2- Celia Blanquer.
3- Sergio Quilis.
4- Maria Olivares.
5- José Enrique Úbeda.
6- Maria Ángeles Alfonso.
7- Emilio Guerrero.

Otos tornarà a tindre una alcaldessa 42 anys després.

RESULTATS AUTONÒMICS



En les eleccions valencianes el resultat a Otos ha sigut clar. Però també ha participat del viratge generalitzat cap a la dreta, atés que Compromís ha traspassat alguns vots cap al PSOE i Ciutadans reparteix els seus vots entre el PP i Vox que creixen amb força. 

Com sempre, esperem que es governe aplicant el sentit comú i la reflexió per aconseguir els millors resultats.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada